WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Socrates op Sneakers 2.0, en ze filosofeerden nog lang en gelukkig

We weten natuurlijk niet hoe jouw werkweek eruit ziet, maar de meesten van ons brengen een groot gedeelte door in meetings. Het is niet voor niets dat we masaal aan Japke Bouma aangaven dat we ‘de call’ een van de meest ergerniswekkende woorden vonden van 2020. 

Want in die calls kletsen we wat af  (of luisteren we, soms met een half oor) maar waar hebben we het eigenlijk de hele dag over? Zijn we aan het strooien met feiten, of willen we onze mening graag kwijt? En stellen we elkaar dan wel goede vragen om boven tafel te krijgen wat er nu eigenlijk écht toe doet? 

Het boek ‘Socrates op Sneakers’ heeft ons geholpen om onze gespreksvoering eens onder de loep te nemen. Aan de hand van praktische tips en tricks van auteur Elke Wiss, die ze weer uit de praktische filosofie heeft geput, hebben we verrassende gesprekken gehad die ons aan het denken hebben gezet. Dat het bijvoorbeeld best moeilijk is om echt goed te luisteren (zonder oordeel) en dat onze vragen vaak gestuurd worden door onbewuste patronen en aannames.

Socratische gespreksvoering helpt je bij het nadenken, analyseren en stellen van goede vragen zodat je gesprekken rijker worden. Tijdens deze korte training vertellen we:

  • De tips & tricks die we van Elke hebben geleerd;
  • Delen we onze eigen ervaring;
  • We oefenen, want alleen oefening baart kunst!
Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
Door Yokogawa

Socrates op Sneakers 2.0, en ze filosofeerden nog lang en gelukkig

June 15, 10:00 am – 12:00 pm

About the host

Yokogawa

Jens van Deuren en Leonie Storm

Jens van Deuren is Application Consultant bij Yokogawa en collega Leonie Storm is HR Manager bij Yokogawa. Zij zullen deze masterclass verzorgen.
en_USEnglish (United States)