Governance by Meaning: Masterclass Inzicht in Toezicht bij Rabobank in Zeist

Vind jij ook dat het toezicht op organisaties belangrijk is. En we met de jongere generaties meer zou kunnen betekenen voor organisaties. Dus niet alleen grijze oude mannen, maar ook frisse jonge inzichten. Wij zoeken talenten die hier zelf actief een bijdrage aan willen leveren! We werken met 4 generaties samen aan het verbeteren en vernieuwen van toezicht in de "Governance by Meaning" community. Deze bijzondere versie van onze masterclass in bij de Rabobank met een groep Executive Kader leden van de bank die graag samen met talenten uit andere organisaties samen willen leren. 

Masterclass Inzicht in Toezicht

De masterclass "Inzicht in Toezicht" wordt gegeven door Jeroen de Leeuw, Hans Stellingsma en Michel Verspui. Daarnaast zijn twee ervaren toezichthouders als sidekick en in de rollenspellen actief. Deelnemers zijn deels EK leden van Rabobank en deels talenten van andere organisaties. De helft talenten van de generatie Y (tot 10 jaar werkervaring) en de andere helft aspirant toezichthouders die nu "mid career" zijn. 

Op de dag krijg je inzicht in de basis principes van de wereld van inzicht. Van de rol van de toezichthouder, de informatieparadox, het juridische kader tot ethische dilemma's. Het is een actieve dag waarbij je veel in groepen real live cases gaat doen en daarbij in de huid kruipt van een toezichthouder. 

De eerste Masterclass van maart gaf veel energie en mooie inzichten. De ervaren toezichthouders vonden de scherpte en vragen van de talenten mooi. De talenten hebben veel inzicht gekregen in de wereld van toezicht. "Dat smaakt naar meer" en "We hebben nog geen zin om te stoppen" waren te horen aan het einde van de dag. 

Het vervolg na deze eerste Masterclass:

Na deze basis Masterclass gaat de wereld van toezicht verder voor je open. De community biedt aanvullend een serie kijkjes in de keuken van Toezicht aan in diverse sectoren. Voor specifieke thema's worden sessies georganiseerd variërend van "Technologie en innovatie voor Toezichthouders", "De rol van toezichthouder bij het ontwikkelen naar een duurzame organisatie",  "Ethische dillema's bij Toezicht houden" tot "Help! Crisis in de Raad van Toezicht!".

Een volgende stap is gevraagd worden als "Young Governance Member", een "Reversed Mentor" worden voor een Toezichthouder of meedoen met een "Alternatieve Raad van Toezicht". Met voldoende ervaring kun je dit netwerk ook gebruiken om een nieuwe formele rol als toezichthouder te krijgen. 

Klik hier om je profiel aan te maken en je meteen in te schrijven voor dit evenement.

WeShareTalent is een community voor medewerkers van organisaties. Vul onderstaande velden in. Wij zorgen ervoor dat je snel toegang krijgt!

Account-informatie
Geef een geldig e-mailadres op. Alle e-mails van dit platform zullen naar dit adres verzonden worden. Het e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt en wordt alleen gebruikt als u een nieuw wachtwoord wilt aanvragen of als u nieuws of herinneringen via e-mail wilt ontvangen.
Geef in beide velden een wachtwoord voor het nieuwe account.
Organisaties
Inschrijven voor een evenement
U wordt automatisch voor het evenement ingeschreven zodra uw account is aangemaakt.
Basisinformatie
Kies hieronder je organisatie (tik enkele letters). Staat je organisatie er nog niet bij, kies dan 'Nog niet actief deelnemend'.
Locatie, Sector & Interesse
Beschikbare opties:
Geselecteerde opties:
Beschikbare opties:
Geselecteerde opties:
Privacy statement en disclaimer
Datum
13 september 2017 10:00 - 16:00
Locatie
  • Utrecht
Sector
  • Financieel
Interesse
*Governance: bestuur en toezicht
Soort
  • ShareTime

Een ShareTime, “kijkje in de keuken”, is een uitwisseling op een specifiek (kennis)thema met en binnen het WeShareTalent netwerk.

Aansprekende organisaties en sprekers delen hun good practices en challenges. Kortom, leerzame, pragmatische en interactieve sessies met cross sector deelnemers.

- Investering per deelnemer € 300. Prijzen exclusief BTW.
- Annuleringskosten, binnen 2 dagen voor aanvang 100%, binnen 2 weken voor aanvang 50%.
- Aanmelden via deze website.