WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Intiem tafelgesprek met Arjan Erkel: ‘Vrijheid van denken en doen’

Arjan deelt zijn ervaringen graag in tafelgesprekken omdat op deze manier eenvoudig een mooie dialoog ontstaat. Geleid door onderwerpen zoals vastlopen, veiligheid, veerkracht, nieuwsgierigheid en verbinding ontstaan waardevolle, intieme gesprekken. Arjan gebruikt zijn geleerde lessen om jou uit te dagen de vrijheid en mogelijkheden in jouw leven op te zoeken en om je te inspireren een sterke(re) toekomst te bouwen.
Een tafelgesprek is een welkome aanvulling op andere ontwikkeling- en trainingssessies met Arjan. Deze aangename en indringende middag geeft je inzichten om te gebruiken voor jouw verdere leven. Gun jezelf een paar uur de vrijheid om in een veilige setting dichterbij jouw toekomstkracht te komen.


Welke onderwerpen komen terug in je gesprek met Arjan?

1. Mentale weerbaarheid; hoe blijf je jezelf motiveren als het tegen zit? Hoe motiveer je jezelf onder hoogspanning/ stress?

2. Discipline; zelfzorg, zelfonderhoud, focus op je doelen en meer;

3. Verbinding zoeken & maken; zonder verbinding met anderen bereik je geen doelen (groot of klein). Om verbinding te houden leun je op integriteit en vertrouwen; zeg wat je doet, en doe wat je zegt;

4. Perspectieven; blijf nieuwsgierig, leer je inleven in anderen, zie de belangen van een ander, begrijp de belangen van een ander en pas hier eventueel je handelen op aan;

5. Aanpassingsvermogen en flexibele houding; leer schakelen zonder jezelf te verliezen; wat doe je als je een bepaalde situatie niet onder controle hebt of kan krijgen?;

6. Maatschappelijke betrokkenheid; hoe gebruik je jouw positie (welke dan ook) om iets voor een ander en/ of de wereld te betekenen?


Arjan heeft zijn, door schade, verworven bekendheid gebruikt om stichting ‘Free a girl’ op te richten (samen met Yolanthe Cabau, Evelien Hölsken & Roelof van Laar). Als individu maar ook met het opzoeken van de juiste samenwerkingen kun je een hoop voor elkaar krijgen om bij te dragen aan een betere wereld.


Wat valt er te halen uit zo’n intiem tafelgesprek met Arjan?
Om te beginnen gelooft Arjan enorm in de kracht van delen en daarmee leren van elkaars ervaringen. Door open met elkaar in gesprek te gaan, in een intieme setting, kom je vaak vanzelf al tot bijzondere inzichten.


Natuurlijk leer je ook van zijn eigen ervaringen, denk bijvoorbeeld aan;

1. Bewezen tips over aanpassing aan een nieuwe realiteit;

2. Inspiratie en perspectief als gevolg van een open sessie;

3. Het inzien van de waarde van kwetsbaarheid;

4. Praktische handvatten en wijsheden om jezelf te blijven verbeteren;

5. Een helder beeld over hoe (veer)krachtig je als mens bent;

6. Een relevant, mooi en heftig verhaal dat sowieso stof tot nadenken achterlaat;

7. Een levend voorbeeld van hoe je ondanks een gang ‘door de hel en terug’ iets moois van het leven kan maken;

8. Een les over hoe de confrontatie met jezelf, je leven kan veranderen;

9. Inzicht in hoe groot de impact is van empathie in een wederzijdse relatie;

10. Een goed ‘weet jij nog van die ontvoering in 2002…’ verhaal tijdens het familie- of vriendenweekend

Vragen? Mail deze naar margot@wesharetalent.com
Door Arjan Erkel

Intiem tafelgesprek met Arjan Erkel: ‘Vrijheid van denken en doen’

Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht, 3533AE
October 19, 3:00 pm – 5:30 pm

Bedankt voor je aanmelding

0 Ik kom
Laat weten of je gaat

About the host

Arjan Erkel

Tussen 2002 en 2004 is Arjan veel in het nieuws geweest. Hij is tijdens zijn werk als directeur bij Artsen zonder Grenzen gegijzeld door gemaskerde rebellen in Dagestan, Rusland. 607 dagen in totaal is hij ontvoerd geweest. Uiteraard was dit een nachtmerrie die hij dacht niet te overleven. Eenmaal in deze nachtmerrie leerde hij toch met de nieuwe situatie omgaan. En hoe. De lessen die Arjan uit deze gruwelijke ervaring heeft getrokken wil hij graag met zoveel mogelijk mensen delen, dit doet hij op verschillende manieren en onder andere met theater. In de theatershow van Arjan is muzikale begeleiding van gitarist Jan Wilm Tolkamp, ook wel bekend als o.a. de gitarist van de band ‘Normaal’. Jan Wilm speelt nummers die voor Arjan een belangrijke rol hebben gespeeld om positief te kunnen blijven tijdens zijn ontvoering. Arjan kan ons als geen ander leren hoe we, zeker nu, in een tijd vol verandering en onzekerheid, toch flexibel kunnen blijven en hoe we kunnen blijven groeien onder zelfs de moeilijkste omstandigheden denkbaar. Arjan deelt zijn verhaal op een nuchtere manier, brengt de grootste gruwelen met veel humor en uit álles blijkt zijn enorme talent om te kunnen relativeren.
en_GBEnglish (UK)