WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Duurzame Ambitie

De transitie naar een duurzamere wereld gaat veel te traag als we die overlaten aan de politiek en aan het overgrote gedeelte van het bedrijfsleven. Consumentenactivisme en onze politieke stem laten gelden zijn zeker belangrijk, maar er is meer nodig. Gelukkig kan elke medewerker in elke organisatie het verschil maken.

In deze inspiratiesessie gebaseerd op zijn nieuwste boek ‘Duurzame Ambitie’ nodigt Mark Siegenbeek van Heukelom je uit om de 80.000 uur die de gemiddelde carrière telt in te zetten voor een duurzamere wereld. Voor dit boek bracht Mark, samen met Ecosofie-podcasthost Marnix Kluiters, de belangrijkste inzichten uit de leiderschapstheorie en psychologie bijeen. Hoe toon je bijvoorbeeld persoonlijk duurzaam leiderschap en hoe communiceer je effectief over duurzaamheid? Ook doken ze in de transitiekunde en de economie voor het antwoord op de vraag hoe bedrijven op een nieuwe manier succes kunnen meten.

In zijn verhaal leert Mark je hoe je met kleine, gerichte acties je organisatie kunt vergroenen, hoe je als leidinggevende je medewerkers ook enthousiast krijgt voor duurzame initiatieven en welke rol er is weggelegd voor de toplaag van organisaties in het verduurzamingsproces. Je loopt de zaal uit met een helder beeld van hoe een duurzame leider zich gedraagt, hoe de ideale duurzame organisatie eruit ziet én wat jij nu direct kan doen om stappen die kant op te zetten, ongeacht je positie in de organisatie.

Mark heeft een positief maar realistisch verhaal dat soms grappig is door zijn eerlijke anekdotes, dat soms raakt omdat het echt ergens over gaat, dat je soms verrast of schokt door boeiende inzichten uit de psychologie, economie, ecologie of transitiekunde, maar dat je bovenal achterlaat met de energie, de motivatie en het handelingsperspectief om vanaf vandaag dingen anders te gaan doen om duurzaamheid te bevorderen, zowel thuis als op het werk.

Wat neem je mee uit deze sessie:
 • Krijg inzicht hoe je als medewerker duurzame ambitie kunt tonen en kan bijdragen aan de verduurzaming van je organisatie en van de maatschappij;
 • Leer met welke kleine, gericht acties je je organisatie kunt vergroenen en hoe je als leidinggevende je medewerkers enthousiast krijgt voor duurzame initiatieven;
 • Vind perspectief om na deze sessie dingen te doen die duurzaamheid te bevorderen, zowel op privégebied als professioneel.

 • Let op: Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
  Door The Startup of Dreams

  Duurzame Ambitie

  August 26, 10:00 am – 11:30 am

  Bedankt voor je aanmelding!

  0 Ik kom
  Laat weten of je gaat

  About the host

  The Startup of Dreams

  Mark Siegenbeek van Heukelom

  Mark is trainer en coach en gelooft dat je alleen op duurzame wijze een geweldig leven kunt leiden en een belangrijke bijdrage aan de wereld kunt leveren door een duidelijk doel te hebben dat helemaal bij jou past en waar je veel energie van krijgt. Naast zijn trainingen en coaching heeft hij twee boeken geschreven om mensen te helpen bij dit proces: “Is dit het nou?” en “Helemaal naar de meditering”.
  en_GBEnglish (UK)