WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Stress en neurodiversiteit op de werkvloer

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar neurodiversiteit op de werkvloer. Een van de bevindingen is dat neurodivergente werknemers vaak hogere stressniveaus ervaren door een gebrek aan aanpassingen en misverstanden over hun behoeften. Stress wordt verergerd door factoren zoals sensorische overbelasting, communicatiebarrières en strikte werkomgevingen. Werkgevers kunnen stress verminderen door inclusieve omgevingen te bevorderen via flexibele werkregelingen, op maat gemaakte ondersteuning en training voor managers. Wil jij weten hoe je jouw stress het beste in check kunt houden?

  • Hogere stressniveaus: Neurodivergente individuen ervaren vaak meer stress doorsensorische overprikkeling, onduidelijke communicatie en strikte werkomgevingen.
  • Uitdagingen op de werkvloer: Gebrek aan aanpassingen en misverstanden leiden totangst, burn-out en het gevoel ondergewaardeerd te worden.
  • Impact van stress: Verhoogde stress heeft een negatieve invloed op productiviteit,welzijn en werktevredenheid.
  • Oplossingen voor stressreductie: Flexibele werkregelingen, op maat gemaaktezintuiglijke aanpassingen, training voor managers en duidelijke communicatie kunnen
    stress verminderen en inclusie bevorderen.
  • Psychologische veiligheid: Ondersteunende omgevingen verbeteren het welzijn en deprestaties van neurodivergente medewerkers.
Let op: Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
Door Yacht

Stress en neurodiversiteit op de werkvloer

November 13, 1:30 pm – 3:00 pm

Bedankt voor je aanmelding!

6 Ik kom
Laat weten of je gaat

About the host

Yacht

Rima Abdenabi

Als professional in het recruitmentvak heeft Rima, consultant bij Yacht, zich enkele jaren geleden verdiept in neurodiversiteit na haar eigen diagnose. Haar carrière kenmerkt zich door haar doorzettingsvermogen, haar vermogen om uitdagingen om te zetten in kansen en haar kracht om kwetsbaarheid te tonen. Haar late diagnose inspireerde haar om te onderzoeken waarom het 36 jaar duurde voordat ze begreep waarom ze zich altijd anders en alleen voelde. Deze zoektocht gaf haar inzicht in haar eigen sterke punten. Tijdens deze periode kwam ze een artikel tegen over neurodiversiteit en de arbeidsmarkt, wat het startpunt vormde voor haar inzet voor meer bewustzijn en inclusiviteit op de werkvloer. Rima is actief als spreker binnen de wereldwijde BRG (business review group) van Randstad en als gastspreker bij Onbeperkte Denkers van de Hersenstichting. Vanuit haar werkgever Yacht, Randstad Professionals heeft ze bijgedragen aan een whitepaper over neurodiversiteit op de werkvloer en heeft ze samen met Business Insider artikelen geschreven en een video gemaakt over dit onderwerp.
en_USEnglish (United States)