WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Dyslexic Thinking

“The future lies in an organisation’s ability to rethink how they think. To be agile, adaptable and think forward. Technology alone is not enough, it’s people we need to invest in.” [McKinsey]
Vreemd eigenlijk dat bedrijven allemaal opzoek zijn naar talent wat creatief is, out of the box kan denken, complexe problematiek kan doorgronden, het grotere plaatje kan zien, etc. Dit terwijl statistisch gezien dit talent al lang voor ze werkt. We hebben het dan over de dyslectische denkers. Een talentenpool die op het punt staat ontdekt en erkend te worden.

We weten allemaal dat hoe je de wereld ervaart voor iedereen anders is. Iedereen heeft zijn eigen unieke kijk op dingen. Maar voor 20% van ons, als Dyslectische Denkers, is ons cognitie ook echt anders, gedreven door evolutionaire kracht op onze breinen. Dit verschil kan heel waardevol zijn in het herdenken hoe organisaties denken. Neuro diverse teams presteren immers 30% beter.

Nu AI (zoals ChatGTP, CopyAI, etc) het gebrek aan talent op het gebied van lezen, schrijven en spellen steeds minder belangrijk maakt wordt dyslectisch denken een waardevolle skillset. Van IKEA tot Adyen: dyslexie is een drijvende kracht in het bedrijfsleven en ondernemerschap.

Leerdoelen van deze masterclass zijn:

  • Wat het dyslectisch denken inhoudt, dat je niet de enige bent, en meer interessante weetjes uit onderzoek;
  • Hoe je dyslectisch denken zelf kan promoten als een begeerlijke skillset om te bezitten;
  • Herkennen welke uiting dyslectisch denken bij jouw heeft.
Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
Door Dyslexic Disruptors

Dyslexic Thinking

March 27, 3:00 pm – 4:30 pm

About the host

Dyslexic Disruptors

Marnix Langstraat

Marnix Langstraat: Na ruim 16 jaar als werknemer in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weet ik maar al te goed hoe mijn dyslexie mijn carrière op de werkvloer heeft beïnvloed. Mijn dyslexie gaf me een voorsprong binnen veel strategische en innovatieve onderwerpen en projecten, hoewel het altijd erg moeilijk was om deze voorsprong te combineren met de dagelijkse praktijk binnen een zakelijke omgeving. Vele jaren later ontdekken we nu hoe we deze vaardigheid van het dyslectisch denken voor bedrijven kunnen gebruiken om van te profiteren.
en_USEnglish (United States)