WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Inclusieve gesprekken met deep democracy

Deep Democracy is een zienswijze en een praktische methode voor iedereen die werkt in en met groepen mensen. Het doel is om de wijsheid van de groep optimaal te benutten. Een belangrijk uitgangspunt is: alles wat gezegd moet worden, kan gezegd worden. (Menings)verschillen worden niet uit de weg gegaan maar juist verkend en gewaardeerd. Daarmee wordt de onderstroom van de groep, die anders vaak verborgen blijft en op de meest onverwachte (ongunstige) momenten de kop op steekt, hanteerbaar. Overleggen worden efficiënter, besluiten worden kwalitatief sterker en teams en organisaties werken effectiever.

Deze workshop is een kennismaking met Deep Democracy. Omdat organisaties niet meer om de vraag heen kunnen hoe op een inclusieve manier om te gaan met de diversiteit in de samenleving die een feit is, laat ik jullie graag ervaren hoe diep democratische gespreksvoering bij uitstek geschikt is voor inclusieve gesprekken.

Wat neem je mee uit deze sessie:
 • Wat deep democracy betekent en inhoudt.
 • Heb je een idee over hoe je het kunt gebruiken om het goede gesprek te voeren;
 • Heb je wellicht ook nog wel iets geleerd over jezelf en hoe jij omgaat met diversiteit.

 • Let op: Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
  Door Van lieverlee

  Inclusieve gesprekken met deep democracy

  May 14, 10:00 am – 11:30 am

  About the host

  Van lieverlee

  Myrna Derksen

  Met Van lieverlee geeft Myrna geeft vorm aan en begeleidt ceremonies, rituelen en bijeenkomsten, bij bedrijven en organisaties en in je privésituatie. Voor bedrijven kun je daarbij denken aan veranderingen als een opening, fusie, afscheid van een collega, jubilea, reorganisaties en onboarding. En een ritueel kan ook “gewoon” de jaarlijkse afdelingsdag, een congres of symposium zijn. Dan is Myrna inzetbaar als dagvoorzitter, spreker of gespreksleider, met een beetje extra. Als ritueelbegeleider helpt Myrna mensen bij de omlijsting van belangrijke levensgebeurtenissen zoals een huwelijk, uitvaart, geboorte of scheiding, met mooie woorden, passende symboliek en rituelen.
  en_USEnglish (United States)