WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Unconscious Bias: Iedereen heeft het, maar ben jij je ervan bewust? (uitsluitend voor D&I incompany event Univé)

Unconscious bias, ofwel onbewuste vooroordelen: iedereen heeft het, maar hoe ontstaat dit? Waardoor wordt het versterkt? En zijn vooroordelen altijd nadelig of hebben ze ook voordelen?

Tijdens deze interactieve workshop gaan we met elkaar in gesprek over het volgende:

  • Achtergrondinformatie unconscious bias en het belang van DEI (Diversity, Inclusion & Equity) bij bewustwording biases;
  • De effecten van unconscious bias, bij eigen handelen en dat van anderen;
  • Oefeningen om invloed van unconscious bias tastbaarder en concreter te maken;
  • Acties die je kunt ondernemen als individu en als team/groep om bewustwording te vergroten (praktische handvatten).
We voeren daarbij open dialogen over dit onderwerp, waarbij ruimte is voor delen van persoonlijke verhalen, inzichten en tips & tricks.

Leerdoelen:

  • Vergroten bewustwording eigen bias op basis van theorie, concrete voorbeelden, persoonlijke ervaringen, oefeningen en open gesprekken ;
  • Vergroten bewustwording eigen handelen en dat van de omgeving als gevolg van unconscious bias;
  • Praktische handvatten om te reflecteren en opvolging te geven aan bias.
 

Voorbereiding 
Let op: Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. 
 

Univé is onlosmakelijk verbonden met de samenleving en ziet hoe waardevol verschillen zijn. We staan klaar voor ieder mens, ongeacht wie je bent. Zo bouwen we aan een samenleving die solidair, weerbaar en veilig is voor iedereen. En dat begint intern, bij onze eigen mensen.
We willen een volgende stap zetten. Een shift maken van diversiteit naar inclusie. Van verschillend zijn naar verschillen omarmen. Zodat we elkaar kunnen aanvullen en inspireren. We zetten ons in om mensen te helpen zich zeker te voelen, met de coöperatie als basis. Ongeacht wie je bent.
Ons streven is om met ons personeelsbestand zoveel mogelijk een afspiegeling van de maatschappij te vormen. Vanuit de overtuiging dat we zo onze maatschappelijke rol optimaal kunnen vervullen.

Door Refugee Talent Hub

Unconscious Bias: Iedereen heeft het, maar ben jij je ervan bewust? (uitsluitend voor D&I incompany event Univé)

November 9, 2023, 2:00 pm – 5:00 pm

About the host

Refugee Talent Hub

Batsheba White

Batsheba White is Sr. Partnership manager bij Refugee Talent Hub, onder meer verantwoordelijk voor kennisdeling en advies. ‘Met onstuitbaar enthousiasme en energie probeer ik, in samenwerking met onze betrokken en betrokken partners, een gelijk speelveld te creëren voor alle vluchtelingen die in Nederland willen werken.’ De Refugee Talent Hub is een werkgeversinitiatief, waarbij meer dan 50 werkgevers zijn aangesloten. Dit zijn veelal grotere corporates, zoals Accenture, Arcadis, Microsoft, Unilever en TenneT. Refugee Talent Hub brengt werkgevers en nieuwkomers dichterbij elkaar met betaald werk als doel. Dit doen we door middel van het organiseren van bedrijfsbezoeken, trainingen, werkervaringstrajecten en andere werkgerelateerde activiteiten waarbij de persoonlijke ontmoeting centraal staat.
en_USEnglish (United States)