WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Waarom dyslectisch denken misschien wel het beste talent is om jouw bedrijf te laten groeien (of te redden)

“The future lies in an organisation’s ability to rethink how they think. To be agile, adaptable and think forward. Technology alone is not enough, it’s people we need to invest in.” [McKinsey]

Innovatie, sales, marketing, strategie, new product development, problem solving – allemaal gebieden waar een groter denkvermogen nodig is. Steve Jobs, Bill Gates, James Dyson, Anita Roddick, Henry Ford, Edison een vele andere succesvolle mensen zijn even beroemd omdat ze dyslectisch zijn.

We weten allemaal dat hoe je de wereld ervaart voor iedereen anders is. Iedereen heeft zijn eigen unieke kijk op dingen. Maar voor 20% van ons, als Dyslectische Denkers, is ons cognitie ook echt anders, gedreven door evolutionaire kracht op onze breinen. Dit verschil kan heel waardevol zijn in het herdenken hoe organisaties denken.

Nu AI (zoals ChatGTP, CopyAI, etc) het gebrek aan talent op het gebied van lezen, schrijven en spellen steeds minder belangrijk maakt wordt Dyslectisch Denken een steeds krachtiger talent in de moderne economie. Van IKEA tot Adyen: dyslexie is een drijvende kracht in het bedrijfsleven en ondernemerschap. Disruptief denken blijkt in toenemende mate een krachtige manier te zijn voor organisaties, groot en klein, om een enorm groeipotentieel te realiseren.

Dyslectisch en onderzoekend denken is voor ons dyslectici van nature omdat onze hersenen al zo automatisch werken! Projecten benaderen zonder onbewuste aannames, vanuit meerdere perspectieven en met eindeloze nieuwsgierigheid. Waar anderen obstakels zien, vinden wij slechts manieren om ze te omzeilen. Dyslectische denkers zijn individuen met een eigen kijk op de wereld zonder last te hebben van bestaande mentale shortcuts, analogieën en geaccepteerde wereldbeelden. Daardoor zien zij vaker commerciële kansen die anderen niet zien. Een creatieve kracht om strategie & innovatie te stimuleren.

Leerdoelen van deze masterclass zijn:

  • Wat zijn de laatste inzichten naar de oorsprong van het Dyslectisch Denken, een wat technisch verhaal over de brein structuur en functie?
  • Wat maakt Dyslectisch Denken nou zo waardevol nu en in de toekomst voor werkgevers/ ondernemers?
Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.
Door Dyslexic Disruptors

Waarom dyslectisch denken misschien wel het beste talent is om jouw bedrijf te laten groeien (of te redden)

September 7, 1:00 pm – 2:00 pm

Bedankt voor je aanmelding!

4 Ik kom
Laat weten of je gaat

About the host

Dyslexic Disruptors

Marnix Langstraat

Marnix Langstraat: Na ruim 16 jaar als werknemer in het bedrijfsleven te hebben gewerkt weet ik maar al te goed hoe mijn dyslexie mijn carrière op de werkvloer heeft beïnvloed. Mijn dyslexie gaf me een voorsprong binnen veel strategische en innovatieve onderwerpen en projecten, hoewel het altijd erg moeilijk was om deze voorsprong te combineren met de dagelijkse praktijk binnen een zakelijke omgeving. Vele jaren later ontdekken we nu hoe we deze vaardigheid van het dyslectisch denken voor bedrijven kunnen gebruiken om van te profiteren.
en_USEnglish (United States)