WeShareTalent

NL
ENG
Loading Events

Inzicht in de Autisme Spectrum Stoornis

In de (werk)omgeving van collega’s met een diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) is niet altijd iedereen op de hoogte wat ASS inhoud. Vaak gaat dat goed en blijken collega’s met deze diagnose een welkome aanvulling op het team. Toch kan het handig zijn om je er meer in te verdiepen! Meer kennis bij de omgeving (o.a. leidinggevenden en collega’s) leidt tot meer begrip. Door het tijdig herkennen van signalen kan er voor beide partijen een vertrouwde werksituatie worden gecreëerd. Tips en handvatten helpen om inzicht in behoeftes te krijgen en samen te bedenken hoe iemand zijn of haar plek in het team kan invullen en behouden. Zo kunnen talenten naar boven komen die eerder niet gezien werden.

Deze ochtend verreik je je kennis over ASS en leer je over:

  • Executieve vaardigheden
  • Theory of mind
  • Centrale coherentie, wat kortweg betekent: Het zien van samenhang!
De theorie zal worden ondersteund aan de hand van praktijkoefeningen, zodat je zelf gaat ervaren hoe, waarom en wanneer mensen met ASS soms anders denken. Daarnaast leer je hoe je daarop het beste kan reageren. Uiteraard zijn collega’s met ASS ook van harte welkom.

Klik na het aanmelden op de knop ‘add to calendar’. De zoomlink wordt meegestuurd in de bevestigingsmail.Door Ministerie van Defensie

Inzicht in de Autisme Spectrum Stoornis

June 22, 10:00 am – 11:30 am

Bedankt voor je aanmelding!

0 Ik kom
Laat weten of je gaat

About the host

Ministerie van Defensie

José van Echtelt

De sessie wordt verzorgd door José van Echtelt, inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam voor Defensie. Eerst als militair, later als burger in verschillende functies. Sinds 2018 coacht zij als vrijwilliger studenten aan Fontys Hogescholen met een diagnose in het Autisme Spectrum die vastlopen in hun studie. Met die ervaring is zij zich als collega-coach vooral gaan richten op collega’s met ASS. Sinds kort is José ook gecertificeerd begeleider van het Autisme Belevings Circuit.
en_USEnglish (United States)