Excelleren in Excel

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Het bedrijfsleven draait nog altijd op Microsoft Excel. Honderden miljoenen mensen maken dagelijks gebruik van deze tool om inzichten te halen uit ruwe data en cijfers op een behapbare manier te presenteren. Dit is niet heel gek, want Microsoft Excel biedt een ontelbaar aantal krachtige functies en werkt ook nog eens super intuïtief. Deze training zal laten zien dat iedereen kan excelleren in Excel.

Creëer het ontwikkelprogramma voor jouw talenten!

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Wat zijn de succesfactoren voor het creëren van een talent ontwikkelprogramma met 100 tot 150 Young Professionals? Wat zijn de grootste lessons learned van programmamanagement bij de ontwikkelprogramma's vanuit Kyden (voorheen SKLLS)? Hoe zorgen we ervoor dat deelnemers ook echt aan de slag gaan met het geleerde in de trainingen?

Jong geleerd, Oud gedaan

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Ruzie, gedoe en akkefietjes horen bij het leven. De kunst is om er goed mee om te gaan. Kun je het leren? Jazeker en jong geleerd, is oud gedaan. Dus hoe eerder, hoe beter…. Hoe gaan we binnen het onderwijs om met kinderen en jongeren die conflicten hebben?

Vitaal Leiderschap

Kyden
Virtual Event Virtual Event

In tijden van crisis wordt er veel van je gevraagd. Hoe ga je om met een situatie waar je weinig invloed op hebt? Wat doe je als opstaat met even wat minder energie, motivatie en wilskracht door het vele thuiswerken?

The Growth Mindset: hoe ontwikkel én behoud je die?

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Iedereen wordt geboren met een Growth mindset, denk eens aan hoe je als kind alles wilde ontdekken, de hoogste bomen wilde beklimmen en er heilig in geloofde dat je later écht de allerbeste dierenarts of danser zou worden. Had je het nog nooit gedaan? Dan zou het je vast en zeker lukken.

Essentials of Customer Journey Mapping

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Vraag jij je al een tijdje af hoe je met Customer Journeys aan de slag zou kunnen? Wil jij de theorie tot je nemen en je bekwamen in de praktijk? Tijdens deze training leer je hoe krachtig Customer Journey Mapping (CJM) kan zijn om een betere dienstverlening te helpen vormgeven.

Conflict tips: Van verwijten naar verbinding

Kyden
Virtual Event Virtual Event

Overal waar samengewerkt wordt komt het voor, oplopende frustraties en irritatie. Soms zit ons al een tijd iets dwars en barst de bom. Voor je het weet vliegen verwijten over en weer en is luisteren naar elkaar niet meer aan de orde. Hoe doorbreek je dat als je er middenin zit?